qyshmetro-join-our-family

Qysh Me Rikthy ni Dokument qe Nuk e Keni Rujt ne Office?

Nese keni qene duke shkruar nje dokument ne Word, dhe gjate mbylljes se dokumentit pa dashje keni klikuar Don’t Save atehere ky dokument eshte pothuajse i humbur. Ketu do te ju tregojme se si ta riktheni dokumentin qe nuk e keni rujt.

recover word document

Pasi ta keni mbyllur dokumentin pa dashje, hapeni serish nje dokument te ri te Wordit. Shkoni te  File – Info – Manage Versions. Klikoni ne menyne renese dhe zgjedhni Recover Unsaved Documents. Ne Excel klikoni Recover Unsaved Workbooks ose Recover Unsaved Presentations ne PowerPoint.

recover word 2010

Wordi e hap dritaren me lokacionin ku ruhen draft dokumentet.

recover word 2010

Tani vetem duhet ta ruani dokumentin me opcionin Save As…

recover word 2010

Ruajtja e draft dokumenteve ne Microsoft Office ndodh automatikisht. Opcioni Auto Recover ndihmon ne rikthimin e dokumentit nese ai dokument ka qene i hapur per nje kohe. Ju mund ta ndryshoni intervalin e Auto Recover duke shkuar te File – Options – Save.  Zakonisht eshte 10 minuta sic tregohet ne – Save AutoRecover Information. Preferohet te vendoset ne nje interval me te shpeshte psh. 3 – 5 minuta. AutoRecover mund te ju shpetoj dokumentet e rendesishme nese ndodh qe te mos i ruani ato.

 


Nëse keni diçka për të shtuar në temë ju lutem shkruani poshtë tek komentet.

Përgjigju

Email adresa nuk do të publikohet.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>