Qysh Me Kriju Favicon Per Blogun Tuaj?

Nese keni blog personal apo webfaqe, krijimi i nje ‘favicon’ eshte shume ide e mire. Nese dikush e vendos si bookmark faqen tuaj atehere ne shfletuesin e tyre do te shfaqet ikona e faqes suaj. Kjo e ben qe linku juaj te veqohet nga faqet e tjera qe nuk kane favicon, si dhe ben qe webfaqja juaj te duket me profesionale.

Si shembull per demonstrimin e nje favicon e kemi treguar faqen e YouTube.

Se pari duhet te krijoni nje logo qe deshironi ta vendosni si favicon. Nese veq e keni logon, atehere mbetet vetem ta ktheni ne formatin .ico .

Shkoni te faqja http://tools.dynamicdrive.com/favicon/  klikoni Browse, caktoni logon e deshiruar dhe me pas klikoni Create Icon.

Webfaqja do ta zvogeloje logon tuaj ne madhesine e duhur 16×16 dhe do ta shndrroje ne formatin .ico
Me pas duhet te shkoni te webfaqja juaj, te hapni templaten dhe te gjeni pjesen e kodit <HEAD>.
Menjehere pas <HEAD> duhet te vendosni kodin
Ruani ndryshimet ne template, dhe varesisht nga ku e keni hostuar faqen favicona do te shfaqet pas nje kohe te caktuar prandaj duhet te keni pak durim.

Qysh me i krahasu dokumentet e bashkangjitura në email?

Qysh me dëgju radio shqip në telefon?