Qysh me trajtu lëkurën pas depilimit?

Ka disa hapa të cilat të ndihmojë për të pasur një rezultat më të mirë për të trajtuar skuqjet dhe irritimet e lëkurës pas depilimit.

  1. Pas ke mbaruar plotësisht me depilimin, pastroje me ujë të vakët të gjithë pjesën e depiluar për të hequr njollat e dyllit të mbetur.
  2. Mos bëj dush për disa orë pas depilimit, sidomos me ujë të nxehtë sepse irriton shumë lëkurën.
  3. Për të shmangur dhimbjet gjatë depilimit, këshillohet që gjithmonë të veprosh në drejtim të kundërt me qimet. Kështu nuk do të kesh më shumë dhimbje dhe skuqja e lëkurës do të të largohet shumë shpejt.
  4. Lyeje lëkurën me vaj. Këshillohet vaji nga druri i ҫajit, sepse pastron në mënyrë natyrale dhe zvogëlon skuqjen, këshillon revista class. Ose edhe losione të tjera me aloe vera.

Qysh me i ditё pёrfitimet nga llaku i flokёve?

Qysh me përgaditë kremë me aloe vera?