Qysh me shmangë pagjumësinë?

1.Shmangni konsumimin e ushqimeve të rënda e të yndyrshme para gjumit.

Nëse jeni të uritur, atëherë ndonjë frut do të ishte ushqimi i duhur.

pagjumsi-1

2.Një tjetër shkaktar i shpeshtë i pagjumësisë është konsumimi i kemikaleve që ndërprejnë gjumin.

Disa nga këto janë alkooli, kafeina dhe nikotina.

pagjumsi-3

3.Reduktoni stresin, pasi që ky mund të jetë shkaktar i pagjumësisë.

Bëhuni të arsyeshëm dhe mos merrni përgjegjësi për punë që nuk mund ti përfundoni.

pagjumsi-5

4.Fokusimi në telefon do të bëj që të kthjelleni dhe të mbeteni pa gjumë, kështu që mënjanoni përdorimin e telefonit para gjumit.

pagjumsi-4

Qysh me largu depresionin gjatë dimrit?

Qysh me u liru nga stresi?