Qysh me shmangë konsumimin e aspirinës tek fëmijët?

Fëmijëve të cilëve iu zhvillohet sindromi Reye, zakonisht bëhen më mirë pas një infeksioni viral të zakonshëm.

Sindromi Reye, edhepse mund të prekë çdo organ në trup, mirëpo më e dëmshme është për trurin dhe mëlçinë.

Me trajtimin e mëhershëm megjithatë ekziston një mundësi e shkëkqyer për shërim.

Në spital, mjekët mund të përgjigjen shpejtë për ndonjë emergjencë mjekësore që mund të ketë.

Gjithashtu mund të zvogëlojë ënjtjen n ë tru, duke ulur rrezikun për dëmtim të përhershëm të trurit.

Fatmirësisht, mund ta ndihmoni fëmijën tuaj nga marrja e aspirinës.

Që nga paralajmërimi i prindërve për ti mbrojtur fëmijët e tyre nga dhënja e aspirins, numri i rasteve me sindromën Reye ka rënë drastikisht.

Shikoni produktet që përmbajnë aspirinë:

Acetylsalicylate

Scidi acetylsalicilik

Salicilatoksid salicili

Nëse fëmija juaj ka nevojë për ilaç për ndonjë dhimbje dhe ethe, rekomandohet përdorimi i Acetaminophen ose edhe ibuprofen.

Megjithatë mos i jepni ibuprofen një fëmije i cili është i dehidratuar apo ka të vjella.

Gjithmonë ndiqni udhëzimet dhe jepeni dozen e saktë.

Mos i jepni aspirinë një fëmije apo adoleshenti që ndjen dhimbje dhe ka temperature, mjekët nuk janë të sigurtë se çfarë mund të shkaktojë sindromi Reye.

aspirin

Qysh me ditë pse fëmijët bëhen agresivë?

Qysh me e zhvillu ndjenjën e dhembshurisë tek fëmijët?