Qysh me shmangë dëmtimin e thonjëve?

Pavarsisht se i kemi thonjtë argëtuese dhe funksionale, ne dëshirojmë që ti kemi të fortë. Meqenëse thonjtë thahen shumë lehtë, mbrojtja e tyre nënkupton hidratimi i rregullt, thekson Phoebe Rich, dermatolog.

  1. Mësohuni të vishni dorëza.

Që të parandaloni humbjen e lagështisë, vishni dorëza kur është ftohtë, kur lani enët si dhe në kohën e gjumit.

  1. Zgjedhni llak thonjsh që përmbajnë përbërës me hidratim.

Sigurohuni që të shmangni çdo gjë që ka të bëjë me formaldehid (kjo mund të shkaktojë ndarjen e thonjve, e në shumë raste edhe reaksione alergjike) ose toluen, të cilat mund të shkaktojnë thatësi.

  1. Mos i pastroni shpesh thonjtë me aceton.

Mos e hiqni llakun nga thonjtë më shumë se një herë në javë.

Pastruesit e llakut që nuk përmbajnë aceton janë ndoshta më të mirë por, sërish përmbajnë acetate, që janë shumë të ashpra dhe mund të shkaktojnë tharje.

thonj-1

Qysh me përgaditë maskë kundër lodhjes?

Qysh me i ditë arsyet pse flokët nuk zgjaten?