Qysh me qetësu foshnjen?

1.Ndryshimi.

Bebet nganjëherë dëshirojnë pak ndryshim- dëshirojnë të shoqërohen edhe me prindër tjerë apo ndoshta me motrën tuaj, vëllai apo nënën.

Lërini ata të provojnë.

Gjithashtu, e mundshme është që të gjithë ju jeni të shqetësuar për diçka dhe nervozë e këtë e ndjenë edhe bebja andaj bëhet edhe ai nervoz.

babies-1

2.Dilni nga shtëpia

Edhe pse keni frikë nga britma e bebes jashtë shtëpisë, kini në mendje që kjo mund ta qetësojë. Shkoni tek shoqja, kushërira, tek prindërit.

Ndryshimi i rrethit, tinguj të rinj dhe aromat mund të zgjojnë imagjinatën e bebes dhe t’ia largojnë mëndët nga e qara.

babies-3

3.Ngasja

Merreni beben dhe dërgojeni në ngasje.

Vibracioni, tingujt mbrapa dhe ndryshimet e vazhdueshme të sjelljes ia kujtojnë gjithashtu kohën kur urtë është “sjell” në barkun tuaj.

bebe-2

4.Thithësja

Për beben pasi që vije në botë të gjitha zhurmat janë të pazakonshme, më të qarta apo më të larta.

Kjo mund ta shqetësojë.

Ndezja e thithëses, ventilatorit, tharëses apo zhurma e shiut dhe valëve (që prodhojnë të ashtuquajturën zhurmë), mund edhe ti qetësojë.

Sepse këto zhurma janë më të ngjashme me ato që i ka dëgjuar derisa ka qenë në barkun tuaj.

babies-2

Qysh me ditë pse fëmijët bëhen agresivë?

Qysh me e zhvillu ndjenjën e dhembshurisë tek fëmijët?