Qysh me përgaditë tortë me lajthi?

Përbërësit:

  • 10 vezë
  • 200 gram sheqer pluhur
  • 150 gram qokollatë
  • 200 gram lajthi.

Kremi:

  • 3 vezë
  • 100 gram sheqer pluhur
  • 150 gram qokollatë
  • 150 gram margarinë
  • 50 gram lajthi.

Të verdhat e vezëve tunden me sheqerin pluhur.

Shtohet qokollata e shkrirë.

Shtohet në masë të bardhat e vezëve të tundura në shkumë dhe lajthitë e bluara.

Vendoset masa në tepsi të shtruar në letër dhe pasi të pjeket e të ftohet ndahet në 3 pjesë.

Për përgaditjen e kremit tunden 3 vezë në avull me sheqerin pluhur derisa të fitojmë një masë të dendur.

Pasi të ftohet kremi, shtohet gjalpi i tundur dhe përzihet derisa të bëhet një masë e vetme.

Petët lyhen me kremin e përgaditur dhe vendosen mbi njëra tjetrën.

Me kremin e mbetur lyhet mbi dhe anash tortja.

Mbi lyhet me qokollatë të shkrirë dhe dekorohet me lajthi të bluara.

torte

Qysh me përgaditë tortë me lajthi?

Qysh me përgaditë tortë me reçel?