Qysh me përgaditë reqel nga fiku?

Përbërësit:

  • 2 kg fiq
  • 2 kg sheqer
  • 50 ml lëng limoni.

reqel-fiku-1

1.Vendosni fikun, sheqerin dhe lëngun e limonit në  një tenxhere të madhe.

Përzieni të gjitha.

reqel-fiku-2

2.Lejoni përbërësit të qëndrojnë në tenxhere për 15 minuta.

reqel-fiku-3

3.Vendosni tenxheren në zjarrë me temperaturë mesatare duke përzier qdo 4-5 minuta, derisa lëngu të trashet dhe të kthehet në masë reqeli.

reqel-fiku-4

4.Transferoni reqelin në kavanozë dhe vendosini ato në frigorifer apo në vend të freskët.

reqel-fiku-5