Qysh me përgaditë obllandë?

Përbërësit:

  • 4 të bardha veze
  • 300 gram sheqer
  • 6 lugë mjaltë
  • 300 gram arra
  • Kore obllande.

Të bardhat e vezëve me sheqer, tunden mbi avull derisa të formohet shkumë.

Shtohet mjalti i shkrirë dhe tunden mbi avull derisa masa të trashet.

Shtohet arrat dhe përzihet masa.

Lyhet njëra kore e obllandës me masën e përzier dhe mbulohet me koren tjetër.

Vendoset në vend të ftohtë derisa të forcohet pastaj pritet në katrorë.

obllande-1

Qysh me përgaditë ëmbëlsira me luleshtrydhe?

Qysh me përgaditë gurabi me susam?