Qysh me përgaditë krofne?

Përbërësit:

  • 200 ml qumësht
  • 200 mll ujë
  • 1 lugë majë buke
  • 2 lugë sheqer
  • 1 sheqer vanillë
  • 2 lugë vaj
  • 4 të verdha veze
  • 700 gram miell.

Vendosen në një enë të thellë qumështi, uji, maja e bukës dhe pak kripë.

Përzihen dhe gradualisht shtohen përbërësit e tjerë derisa të gatuhet një brumë i butë.

Pasi të jetë gatuar brumi shtrihet në tavolinë me miell.

E lëjmë brumin në trashësi 0.5 mm dhe i nxjerrim format me gotë.

Lihet brumi në tavolinë derisa të nxehet vaji.

Fërgohen derisa të skuqen.

Mbi shtohet sheqer pluhur dhe sheqer vanillë.

krofne

Qysh me përgaditë kifle me bajame?

Qysh me përgaditë krofne me jogurt?