Qysh me përgaditë krelanë?

Përbërësit:

  • ½ litre ujë të nxehtë
  • Miell
  • Kripë
  • Vaj.

Në ujë të nxehtë shtohet miell duke përzier vazhdimisht.

Brumi ngjeshet në tavolinë të përmillur.

Ndahet në 10 kuleq.

Kulqeët duke i përmillur hapen në madhësi tepsie.

Vendosen njëri mbi tjetrin duke i lyer me nga një lugë yndyrë.

Pjeket në temperaturë 220 gradë për 40 minuta.

Pasi të pjeket e ftohet pak, me anë të pirunit prishet dhe krijohen duqa nga ajo.

Shtohet gjalpë mbi duqa dhe ajkë e pjeket edhe për 5 minuta tjerë.

Qysh me përgaditë kifle me bajame?

Qysh me përgaditë krofne me jogurt?