Qysh me përgaditë ëmbëlsirë me susam?

Përbërësit:

  • 300 gram llokum
  • 300 gram susam
  • 100 gram zhele.

Fërgohet pak susami në tigan.

Shtohet llokumi duke e përzier vazhdimisht me lugë druri derisa të shkrihet llokumi.

Masa e nxehtë hidhet në letër parqmenti dhe rrafshohet në formë katrori.

Zhelet priten për së gjati dhe në fillim të katrorit vihen në formë shiriti.

Sa është e vakët mbështillet ëmbëlsira në formë roleje.

susame

Qysh me përgaditë ëmbëlsira me luleshtrydhe?

Qysh me përgaditë gurabi me susam?