Qysh me përgaditë bukë elbi?

Përbërësit:

  • 300 gram miell elbi
  • 300 gram miell integral gruri
  • 300 ml qumësht
  • 1 lugë majë bukë
  • 1 lugë kripë
  • 1 lugë sheqer të kaftë.

Maja ulet me 5 lugë ujë të vakët dhe sheqer.

Miellit i hidhen kripa, maja e ardhur dhe zihet brumi me qumështin e vakët.

Ngjeshet brumi në tavolinë të përmillur, vendoset në enë dhe mbulohet me folie plastikë për 1 orë.

Brumi i ardhur ndahet në dy pjesë.

Formohen 2 bukë të gjata dhe vendosen në tepsi të lyer me yndyrë dhe qëndrojnë të mbuluara për 30 minuta.

Pjeken në temperaturë 200 gradë.

Qysh me përgaditë kifle me bajame?

Qysh me përgaditë krofne me jogurt?