Qysh me parandalu çarjen e buzëve?

1.Duke qenë të dehidratuar shkaktohet tharja dhe çarja e buzëve.

Mundohuni të konsumoni sa më shumë ujë për të hidratuar lëkurën dhe buzët.

2.Duke aplikuar zbutës dhe balsam për buzë, buzët tuaja do të jenë të hidratuara dhe të buta.

3.Duke i kafshuar buzët, largohet shtresa mbrojtjëse e tyre e cila shkakton tharje, kështu që shmangi kafshimin e tyre.

4.Ushqimet e djegësta dhe acidike mund të irritojnë buzët, pra mundohuni të konsumoni sasi të limituar të këtyre ushqimeve.

Qysh me përgaditë maskë kundër lodhjes?

Qysh me i ditë arsyet pse flokët nuk zgjaten?