Qysh me ndalë teshtitjen?

Janë disa hapa që mund ti ndërmerrni kur të ndjeni simptomat e para të ftohjes apo sëmundjes.

1.Pini gjysmë gote ujë në të cilin shtoni disa pika jodi.

Burnette woman blowing nose into tissue

2.Pini disa gotë caj të nxehtë në të cilin shtoni xhenxhefil dhe mjaltë, pasi këto kanë përbërës inflamator.

teshtitje-2

3.Nëse keni qëndruar jashtë me këmbë të lagura, sapo të ktheheni fërkoni këmbët me vodka dhe vishni qorapat.

teshtitje-3

4.Teshtitja mund të ndalet nga masazhi i pikave të caktuara në fyt.

Me mollëzat e gishtave të mesme shtypni kockën e hundës, lart dhe poshtë, pastaj terhiqni gishtat përgjatë vetullave, herë duke rritur e herë duke e dobësuar presionin, përgjatë në tempuj, dhe pastaj poshtë mollëzave dhe syve.

Përsëriteni disa herë.

teshtitje-4

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?