Qysh Me Zgjedhë atë që të Duhet?

“Do të të dua përgjithmonë” është një premtim i bukur apo vetëm një gënjeshtër e kotë? Pak kohë më parë do të thoshim “E kush mund ta thotë këtë?”.

Sot, ama, ekspertët kanë studiuar thellë mekanizmat dhe dinamikën e çiftit. Dhe propozojnë metoda të ndryshme për të zbuluar nëse një lidhje është e qëndrueshme apo në të kundërtën, nuk ka baza edhe aq solide. Një ndihmë e vlefshme për ata që po jetojnë një histori dashurie. Por, edhe për ata që janë në kërkim të një dashurie të re

Analizo si sillesh me të tjerët
Gjeni profilin që ju korrespondon dhe lexoni se si lidhet ajo me atë që doni.

I sigurti. Është një njeri që di t’u ofrohet me lehtësi të tjerëve. Por, ideja e të mbeturit vetëm nuk e shqetëson shumë. Dhe nuk e bezdis fakti që dikush mund të ndjehet i lidhur me të.
Ai që përpiqet të shmanget. Lidhjet e vënë në siklet. Nuk pranon të ketë nevojë për dashurinë e tjetrit dhe urren të ndjehet i varur nga dikush. Ndodh shpesh pra, që partneri i tij të ketë nevojë ta ndjejë më pranë.
I shqetësuari. Gjithnjë ka përshtypjen se të tjerët nuk i qëndrojnë sa duhet pranë. Nevoja e tij për të vendosur lidhje të ngushta mund të bëjë që personi tjetër të ndjehet i asfiksuar dhe të ketë dëshirë të largohet prej tij.

I SIGURTI – Njeriu që jep dhe kërkon ndihmë
Një njeri i sigurt di të pranojë ndihmën e tjetrit dhe di që t’ia afrojë nga ana e tij. Dhe kur është i stresuar apo kur i duhet të merret me diçka që e shqetëson, e shfaq hapur. Di të jetë një pasuri për personin tjetër dhe pranon që në çift rolet të mos mbeten fikse, por që të ndryshojnë sipas situatës dhe periudhës. Në momentet e krizës është i prirur të negociojë dhe të arsyetojë së bashku me partnerin problemet.
Ç’partner zgjedh. Pritet për t’u dashuruar në një person që ka të njëjtën shkallë sigurie dhe besueshmërie. Dhe raporti që ndërtojnë bashkë është shpesh jetëgjatë.
Sa zgjat raporti. Dy njerëz të sigurt dinë të kuptohen, të dashurohen dhe të ndihmojnë njëri-tjetrin në të gjitha situatat. Bashkimet me një tip që shmanget apo me një tjetër të shqetësuar mund të jenë problematike. Ftohtësia e të parit dhe mënyra sesi të ngjitet tjetri, me kalimin e kohës mund të bezdisin dhe njeriun në të ekuilibruar. E kështu të bëjnë t’ia mbathë.

AI QË SHMANGET – Pak emocione të forta
Ky lloj njeriu nuk ka qejf të jetë i varur nga një tjetër dhe as që tjetri të jetë tepër i lidhur pas tij. Dhe shpesh ka përshtypjen se njerëzit që ka pranë pretendojnë një shkallë intimiteti më të madhe nga ajo që ai dëshiron. Është i mësuar të frenojë emocionet dhe ta mbajë veten gjithmonë nën kontroll. Përballë një grindjeje apo në një moment krize në jetën çift, nuk pranon të bëjë marrëveshje me tjetrin, refuzon dialogun dhe mbyllet në vetvete. Mund të jetë shumë xheloz. Po përballë traumës së braktisjes apo për një humbje nuk e humb kontrollin.
Cilët partnerë zgjedh. Historitë e dashurive ndërmjet tipave të shmangshëm janë të rralla. Zakonisht kush ka frikë nga lidhjet është i tërhequr nga personat e shqetësuar. Po me tipin e sigurt? Mund të funksionojë nëse tipi i shmangshëm kontrollon pesimizmin e tij.
Sa zgjat raporti. Perspektiva të mira për bashkim me një partner të sigurt. Absolutisht i paqëndrueshëm relacioni në mes një tipi të pashmangshëm femër dhe një mashkulli të shqetësuar. Po nëse është ai që ka frikë nga intimiteti dhe nga jeta e çiftit dhe ajo është një tip i shmangshëm? Në këtë rast historia mund të zgjasë pak më shumë sidomos kur femra është e bindur që për tu treguar i fortë një burrë duhet të ruajë kontrollin dhe të mos i tregojë gjysmës tjetër të tij, lotët, ndjenjat dhe emocionet e thella.

I SHQETËSUARI – Nuk i mjafton kurrë dashuria dhe ngrohtësia
Kush ka një karakter të shqetësuar pretendon nga partneri një dedikim dhe një dashuri absolute, duke e vënë vazhdimisht në provë. Shpesh, pra, në historitë e dashurisë mbetet i vetëm dhe i dashuruar. I duket sikur nuk ka besim tek një raport i ngrohtë dhe i sigurt. I shqetësuari në fakt shpesh dashurohet me një tip të shmangshëm. Ka tendencë për t’u mbështetur tek tjetri dhe pranon në mënyrë pasive vendimet e partnerit të tij.
Cilët partnerë zgjedh. I shqetësuari shpesh zgjedh një partner të shmangshëm: një raport që në shumë raste është i vështirë. Sepse ky i fundit ka frikë nga lidhjet e ngushta, tamam ato që i shqetësuari i kërkon. Me një person të sigurt përkundrazi raporti mund të funksionojë nëse ka pak liri.
Sa zgjat lidhja. Bashkimi i një tipi të shmangshëm dhe një femre të shqetësuar mund të zgjasë shumë. Por jo e kundërta. Një mashkull, i obsesionuar nga frika e braktisjes e hedh poshtë vullnetin e mirë të femrës së shmangshme dhe përfundon gjithmonë me braktisjen nga e shoqja.

/Telegrafi/

Qysh me i ditë arsyet e djersitjes gjatë natës?

Qysh me parandalu shfaqjen e alergjisë?