Qysh me qëru qepë pa ju lotuar sytë?

Gjatë gatimit të ushqimit si përbërës që mjaft i shpeshtë është qepa, ju lotojnë sytë. Këtu mund t’i gjeni disa ide shumë të mira se çfarë te bëni që të mos ju djegin sytë ndërkohë që do qëroni qepë.
 qysh me i qeru qepet pa ju lotuar syte
 • Qërojini qepët duke e mbajtur qezmën e ujit hapur.
 • Vendosni pak tulë buke ne majën e thikës.
 • Lyejeni me pak lëng limoni tehun e thikës.
 • Para se t’i grini, hiquani cipën sipër dhe lërini për 15 minuta ne ujë me limon.
 • Futini qepët ashtu si janë për 1 minutë në ujë të ngrohtë. Më pas nxirrini, iu prisni fundin dhe majën dhe shtrëngojeni fort cipën. Ajo ka për të dalë lehtësisht.
 • Futini 1 ore para se t’i qëroni në ngrohe. I ftohti bllokon enzimën përgjegjëse qe shkakton lotimin.
 • Përtypni çamcakëz derisa qëroni qepën.
 • Kur t’i qëroni dhe kur t’i prisni vendosni syze noti.
 • Halise Krasniqi

  Unë kur grij qepën ndez një qiri dhe asnjiher nuk më lotojnë sytë.

Qysh me përgaditë kofshë pule pikante?

Qysh me përgaditë sarma pule?