Qysh Me Përdor një Brushë Interdentale?

Krijoni një rutinë të përditshme që të lahen dhëmbët tuaj me një furçë interdentale (ndërdhëmbësh) që te keni dhëmbë të shëndetshëm dhe për të parandaluar sëmundje e gojës dhe karies. Brushat interdentale janë përdorur edhe për pastrimin e protezave dhe aparateve ortodontike.

Përdorni midis dhëmbëve të përparmë

Perdorni një furçë të drejtë interdentare mes dhëmbëve te parë. Fut furçë të butë në mes dhëmbëve tuaj. Mos e perdorni furçën me forcë ; punoni ne menyre të butë, ose zgjidhni një madhësi më të vogël. Leviz para-mbrapa furçën disa here dhe ne gjatësi të plotë dhe me radhë disa herë.

 g2_2.gif_02

Përdorni mes të dhëmbëve

Në qoftë se ju përdorni  një furçë të vogël ndërdhëmbësh (rozë, portokalli, të kuqe ose blu)  Ju mund të theni qafën e butë te brushes  duke shtuar pak presionin me gishtin tuaj për të bërë më të lehtë për të arritur në mes të dhëmbëve.

Përdorni mes të dhëmbëve

Në qoftë se ju përdorni  një furçë interdentale të nje madhësie më të madhe , aksesi në mes të dhëmbëve mund të përmirësohet nëse pak lakoni brushen pak me dore.

Furçë interdentale do të zgjasë më gjatë në qoftë se ju nuk e lakoni shume dhe shpesh ne anë te kunderta.

Per me shume klikoni ne videon: Qysh me perdore nje Brushe Interdentale 

Kompania TePe ofron produktet edhe ne Kosove, per shume kontaktoni [email protected] 

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?