Qysh me menaxhu nje Projekt?

humbje 1Menaxhimi i projekteve eshte nje pune profesionale te cilen nese dijme ta realizojme ne menyren e duhur, do te kemi perfitime dhe evitim te gabimeve dhe rreziqeve te cilat jane te pranishme gjate gjithe kohes dhe shkaktojne pasoja  ne momentin qe nuk eshte vemendja e plote ne projekt.

Per ta menaxhuar ni projekt, cfaredo qofte ai duhet ti definojme sakte keto gjera:

Pecaktimi i qellimit te projektit
Selektimi i ekipit qe do te angazhohet ne projekt
Percaktimi i struktures se projektit ( hapat qe do ti ndjek)
Identifikimi i nevojave per suksesin e projektit
Percaktimi i kohezgjatjes se projektit
*Kohezgjatja ne pergjithesi dhe kohezgjatja per secilin pune qe
perfshihet ne projekt )
Percaktimi i orarit te punes
Zhvillimi i  bugjetit
Planifikimi i Riskut
Aprovimi final per fillimin e punes

Pasi qe keto pika te jene identifikuar sakte, dhe eshte dhene drita e
gjelber qe ky projekt te filloje punen, rendesia e madhe qendron ne
pjesen e monitorimit te projektit, pasi qe gjate gjithe kohese duhet
te jemi te sakte qe te mos tejkalohet:

Qellimi i synuar
Koha e percaktuar
Parate ne dispozicion
Resurset

Monitorimin e projektit mund ta bejme ne shume menyra, duke filluar
nga ato manuale e deri te perdorimi i shume programeve dhe softvereve
te cilet perdoren ne ditet e sotme dhe lehte mund te gjinden online

Disa programe te cilat mundesojne menaxhimin e projektit mund ti gjeni
ne kete link

http://infogoal.com/pmc/pmcswr.htm

Ndersa per te gjithe ata te cilet jane te involvuar ne kete lami ose
jane te interesuar ne te ardhmen te mirren me kete profesion do t`iu
rekomandoja kete web site i cili eshte free per perdorim si dhe eshte
shume i lehte per tu adaptuar ne perdorimin e tij gjithashtu ndihmon
shume qe te kemi gjithqka nen kontroll.

https://app.gantter.com

//Falenderojme Hana Qerimi per kontributin ne kete teme.

GEW-QM-Banner

Qysh me u bë femër e suksesshme?

Qysh me folë pa pare?