Qysh me mbrojtë ambientin e jashtëm?

670px-Help-Save-the-Environment-Step-39

Hapi 1:
Mos përdorni pesticide, herbicide, ose kimikate. Pesticidet vrasin qindra zogj dhe kafshë të tjera në vit.
Nëse ju jeni një kopshtar, përdorni permakulturen, menaxhimin integrues të dëmtuesve, policropimin, dhe teknika të tjera që zvogëlojnë ose eliminojnë nevojën për pesticide dhe plehra kimike.
Nëse ju aplikoni plehra kimike, aplikoni ato në jo më shumë se është me të vërtetë e nevojshme, dhe të ndërmarrni hapa për të siguruar që të plehrat nuk është lagur nga ujrat.

Hapi 2:
Mbjellni një pemë. Ato thithin dioksid karboni. Nëse ju nuk mund të mbjellni një, provoni një vazo bimësh. Pemët e qumeshtit të vendosura me kujdes pranë shtëpisë tuaj mund të ndihmojnë të mbani shtëpinë tuaj të ngrohtë në dimër (kur nuk ka gjethe) dhe freskues në verë (kur ata të ofrojnë shumë hije).

Hapi 3:
Krijo një pellg bretkocash në oborrin tuaj, mbrapa. Popullatat e bretkosave janë pakësuar për shkak se zona e tyre e mbarështimit po zhduket. Nëse keni krijuar një pellg për ta në oborrin tuaj mbrapa, ato do të rriten aty.

Hapi 4:
Kompostimi. Caktojeni një sipërfaqe në oborrin tuaj për të vënë mbeturinat tuaja në oborr, lekurat e frutave, dhe ushqimin që nuk hahet. Gjej disa krimba të cilët mund të thyejnë mbeturinat dhe të prodhoni një tokë shumë të pasur. Mbani grumbullin e plehrave tuaj sa më shumë larg nga ndonjë burim me ujë, dhe në qoftë se ju mund të, vëni një çift shtresash e blloqe betoni apo tulla rreth grumbullit tuaj për të shmangur një rrëmujë në oborrin tuaj.

Informata për ujin

Qysh me mbrojtë ambientin e jashtëm?