Qysh Me Kriju Favicon Per Blogun Tuaj?

Nese keni blog personal apo webfaqe, krijimi i nje ‘favicon’ eshte shume ide e mire. Nese dikush e vendos si bookmark faqen tuaj atehere ne shfletuesin e tyre do te shfaqet ikona e faqes suaj. Kjo e ben qe linku juaj te veqohet nga faqet e tjera qe nuk kane favicon, si dhe ben qe webfaqja juaj te duket me profesionale.

Si shembull per demonstrimin e nje favicon e kemi treguar faqen e YouTube.

Se pari duhet te krijoni nje logo qe deshironi ta vendosni si favicon. Nese veq e keni logon, atehere mbetet vetem ta ktheni ne formatin .ico .

Shkoni te faqja http://tools.dynamicdrive.com/favicon/  klikoni Browse, caktoni logon e deshiruar dhe me pas klikoni Create Icon.

Webfaqja do ta zvogeloje logon tuaj ne madhesine e duhur 16×16 dhe do ta shndrroje ne formatin .ico
Me pas duhet te shkoni te webfaqja juaj, te hapni templaten dhe te gjeni pjesen e kodit <HEAD>.
Menjehere pas <HEAD> duhet te vendosni kodin
Ruani ndryshimet ne template, dhe varesisht nga ku e keni hostuar faqen favicona do te shfaqet pas nje kohe te caktuar prandaj duhet te keni pak durim.

Qysh me shkarku mp3 nga YouTube?

Qysh me fitu para online nga shorte.st?