Qysh me i ndihmu fëmijët në rast të ngulfatjes?

515

Në rast të ngulfatjes së fëmijëve me ushqim, lodra të vogla, rruaza apo gjësende të tjera mund ti ndihmoni sipas hapave në vazhdim:

Hapi 1
Goditja në shpinë.

Hapi 2
Shpeshherë goditja në shpinë është e pasuksesshme, mirëpo shtypja në bark mund të shpëtoj jetën.

Hapi 3
Bëni dorën grusht, e vendosni në epigastrum dhe e mbuloni me dorën tjetër.

Hapi 4
Bëni presion direkt dhe të shkurt, ky presion e shtynë ajrin në mushkëri dhe mund ta lirojë nga ngulfatja.

2

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?