Qysh me i ditë përfitimet që i kemi nga xhenxhefili?

Xhenxhefili është i njohur që në kohë të vjetra për lirimin e dhimbjeve .

Rrënja e xhenxhefilit mund të përdoret e freskët, e grirë, e tharë apo në formë lëngu.

Xhenxhefili përmban antiinflamatorë dhe antioksidant dhe siguron vitamina dhe minerale të ndryshme për trupin.

1.Xhenxhefili ndihmon për mënjanimin e problemeve me tretjen.

2.Nga një studim i kryer në Universitetin e Georgia-së në të cilin janë përfshirë 74 vullnetarë, është vërtetuar se përdorimi i përditshëm i xhenxhefilit reduktohet dhimbja e muskujve për 25%.

3.Xhenxhefili ul nivelin e sheqerit në gjak.

4.Përmirëson faktorët rrezikues ndaj sëmundjeve të zemrës.

5.Redukton dhimbjen e ciklit menstrual.

6.Xhenxhefili ndihmon në uljen e kolesterolit.

7.Xhenxhefili përmban një substancë që mund të ndihmojë në parandalimin e shfaqjes së kancerit.

8.Përmirëson funksionimin e trurit.

xhinxher

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?