Qysh me flejt më mirë?

wake up
Të bëni shtratin dhe dhomën e gjumit “mikpritës”
 • Përdoreni dhomën e gjumit “vetëm” për gjumë, dhe jo për te ngrënë, për të parë TV, për te punuar apo për të dëgjuar muzikë.
 • Kujdesuni për dyshekun dhe çarçafët tuaj. Mbajini në rregull.
 • Bëjeni dhomën e gjumit sa më të rehatshme dhe të pastër.
 Menaxhoni ushqimin tuaj
 • Hani darkë të paktën tri orë përpara kohës së gjumit.
 • Mos shkoni në shtrat me stomakun bosh.
 • Mundohuni të përdorni kafen pa kafein.
 • Pini një pije të ngrohtë relaksuese.
 • Mos pini në momentin përpara se të shtriheni për gjumë.
 • Sa më pak “netë alkooli”.
Përgatitja për fazën e gjumit
 • Beni një dush me ujë të ngrohtë.
 • Rehatohuni. Përgjithësisht duke veshur rroba me të cilat ndiheni shumë rehat.
 • Fikni dritat, ndaloni së pari televizorin dhe ndaloni se përdoruri kompjuterin një ose dy orë para gjumit.
 • Mundohuni të eliminoni të gjitha burimet e tjera të dritës.
 • Vendosni një maske për sytë.
Ndryshoni rutinën tuaj të përditshme.
 • Shkoni në shtrat dhe zgjohuni në të njëjtën ore çdo ditë.
 • Konsideroni të shpenzoni më pak kohë për gjumin, nëse ju duhet më shumë se 30 minuta për te fjetur ose zgjoheni shpesh gjatë natës. Ju po i jepni trupit tuaj më shumë gjumë se sa i nevojitet.
 • Bëni rregullisht ushtrime fizike.
 • Bëni një sy gjumë gjatë drekës.
 • Flini në pozicione të ndryshme.
Metoda e peste: Medikamente për një gjumë më të mirë.
 • Provoni pilulat e melatonines, një hormon i prodhuar nga gjëndra pineale në trurin tuaj.
 • Provoni produktet e antihistamines se pastër që shkaktojnë përgjumje. Një produkt ky qe përdoret për gjendjet alergjike.
 • Konsultohuni me doktorin.

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?