Qysh me fillu shkruarjen e një libri?

1.Vendosni se për qfarë dëshironi të shkruani.

Mendoni për historinë që dëshironi dhe mund ta shkruani.

liber 2   

2.Zgjidhni zhanrin në të cilin dëshironi të shkruani.

Ekzistojnë disa tipe të të shkruarit, nga trillimi deri tek ngjarjet e vërteta.

liber 4

3.Lexoni 3-4 shembuj që janë të ngjashme me idenë e historisë suaj.

liber 5

4.Analizoni shembujt e lexuar.

Analizoni se në qfarë zhanri janë shembujt e shkruar, pse autori ka vendosur të shkruaj në atë zhanër apo kategori.

liber 3

Qysh me i tha petalet e trëndafilave?

Qysh me përgaditë lule dekoruese për pije?