Qysh Me Bart Blogun Tuaj WordPress Ne Host Te Ri?

Gjetja e hostit ideal per faqen tuaj ndonjehere merr me shume kohe se sa mendoni. Nese keni gjetur nje host me te mire se sa ai qe jeni duke e perdorur dhe deshironi ta bartni blogun tuaj wordpress ne hostin e ri, atehere ne vijim do ta mesoni se si ta beni kete.

Metoda per barjten e blogut wordpress eshte ne opcionin “Export – Import” i cili gjendet te tabi “Tools” ne anen e majte.

Per ti ruajtur te dhenat e blogut klikoni linkun “Export

how to move wordpress blog

Me pas hapet faqja “Export” dhe do te krijohet nje fajll WordPress eXtended RSS (WXR).

how to move wordpress blog

Shfletuesi juaj do ta ruaj nje fajll te formatit “.xml”.

how to move wordpress blog

Tani duhet ta hapni blogun tuaj wordpress ne hostin e ri dhe te vazhdoni me hapat ne vijim.

Klikoni linkun “Import” qe eshte ne tabin “Tools” ne sidebar, dhe do te ju hapet faqja “Import” . Ne te eshte nje liste me llojet e ndryshme te fajllit qe deshironi te importoni. Zgjedhni opcionin “WordPress” ne pjesen e poshtme te listes.

move wordpress to new host

Ne vazhdim lokalizoni fajllin qe e keni ruajtur nga blogu ne hostin e vjeter. Klikoni “Choose File” dhe pasi ta gjeni klikoni butonin “Upload file and import

move wordpress to new host

Pasi qe eshte importuar fajlli, mund te vazhdoni te punoni ne blogun tuaj wordpress ne hostin e ri.

Qysh me shkarku mp3 nga YouTube?

Qysh me fitu para online nga shorte.st?