Qysh Me Apliku per Patent Shofer? x

Informator për pajisje me patentë shofer

Dokumentet dhe Procedurat për pajisjen me Patentë shofer të Republikës së Kosovës për herë të parë dhe shtim të kategorive.

Sipas udhëzimit administrativ Nr. 23/2008-MPB

Kërkesa për pajisje me patentë shofer për herë të parë ose shtim të kategorive bëhet në njësitë rajonale të Ministrisë së Transportit dhe Post-Telekomunikacionit (MTPT). Në këto raste kërkohen këto dokumente:

 

 1. Certifikata mbi dhënien e provimit,
 2. Kopja e letërnjoftimit ose e pasaportës së Republikës së Kosovës me afat vlefshmërie,
 3. Certifikatën nga Gjykata për kundërvajtje që nuk udhëhiqet procedurë ndaj atij personi,
 4. Kopjen e patentë shoferit në rast se ka bërë shtimin e kategorive,
 5. Fletëpagesa me shumë prej 20 euro,
 6. Dëshmi në rastin e ndërrimit te të dhënave personale,
 7. Certifikatën Shëndetësore.

Burimi: http://www.rks-gov.net/sq-AL/Qytetaret/Shtetesia/Pages/PatenteShoferi.aspx

 • Valdete

  halo halo

 • Valdete

  halo halo

 • Lenti

  Pershendetje,jam banor i rregullt i Republikes se Kosoves,posedoj leternjoftim dhe pasaport te R.Kosoves ndersa patent shoferin e posedoj qysh moti para lufte te Serbise leshuar ne Presheve.
  Dua te dij se a kaM mundesi te njejtin ta nderroj me patent shofer te Kosoves ,qysh eshte procedura dhe cilat kritere munde ti plotsoj.
  Flm. dhe respect,

 • Lenti

  Pershendetje,jam banor i rregullt i Republikes se Kosoves,posedoj leternjoftim dhe pasaport te R.Kosoves ndersa patent shoferin e posedoj qysh moti para lufte te Serbise leshuar ne Presheve.
  Dua te dij se a kaM mundesi te njejtin ta nderroj me patent shofer te Kosoves ,qysh eshte procedura dhe cilat kritere munde ti plotsoj.
  Flm. dhe respect,

 • Riad

  Pershendetje jam nje KOSOVAR i punsuar jash vendit, deshta te bej nje pytje se si ka mundesi per te jav dokumentuar Patent shoferin pundhensit qe eshte valide edhe nuk ka dat te skadimit ai po me kerrkone qe une te ja dukumentoj prej institucioneve te Republikes se Kosoves se patent shoferi nuk ka dat te skadimit, nuk mundem me i binde ai po me kerrkone qe te ja kokumentoj Online Falemderit per Mirkuptim.

 • alda

  “patente” duhet “leje drejtimi”

Qysh me regjistru Shoqëri Aksionare, Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar, ose Kompani të huaj?