Qysh me i mbajtë macet larg oborrit?

1.Një tjetër trik që funksionon si ilaç kundër neveritjes së maceve është mashtrimi me anë të gurëve.

Ndoshta nuk është diçka e veçantë, por macet preferojnë që të zhyten lirshëm në fëlliqësira apo papastërti.

mace 3

2.Macet nuk kanë dëshirë të ecin mbi materiale të ashpra apo të forta.

Kështuqë, jmund të vendosni nëpër tokë diçka që do të rënqethë putrat e maceve gjatë të ecurit dhe do t’i ngjallë frikë dhe neveri, si psh. tehet e mprehta të koneve të pishës.

mace 1

3.Gjatë kapjes së maceve në zonën e ndaluar, ju mund t’i ndjekni ato duke i spërkatur me shumë ujë.

Një veprim i tillë mund të përforcojë idenë se ata janë të padëshiruar në kopshtin dhe oborrin tuaj.

mace 2

4.Disa bimë lëshojnë erë të cilën macet aspak nuk e pëlqejnë.

Një bimë e tillë, Coleus Canina, nën emrin e përbashkët “bima që frikëson macet”.

Bimë tjetër e cila rekomandohet të mbahet në oborr për ti mbajtur macet larg tij është livandoja.

mace 4

Qysh me i mbajtë macet larg oborrit?

Qysh me kriju spërkatës kundër insekteve?