Qysh me largu stresin?

1. Masazhoni shuplakat e duarve

Fillimisht tundini ato! Më pastaj fërkoni shuplakat në mënyre që të nxehen.

Tërhiqeni secilin gisht me radhë (jo shumë fortë).

Shtypeni majën e secilit gisht me gishtat e dorës tjetër, shpejt dhe fort.

Gërshetoni gishtat dhe ngadalë tundini ata.

Do të ndjeni frymën e nxehtë në gishta.

 Handmassage

2. Merrni frymë ngadalë

Përcillni frymëmarrjen tuaj! Kur jeni të nervozuar apo të hidhëruar, ritmi i frymëmarrjes ndryshon – është më i shpejtë dhe jo i barabartë!

Por nëse mundoheni në mënyrë të vetëdijshme të barazoni frymëmarrjen, automatikisht do të qetësoheni.

stres-1

3. Mbyllni sytë

Ndonjëherë, thjeshtë na duhet një tajm-aut. stres-2

Qysh me largu depresionin gjatë dimrit?

Qysh me u liru nga stresi?