Qysh me i kthy këngët në zile për thirrje?

Në fillim shkarkojmë versionin e fundit të iTunes.

1- Hapim programin iTunes dhe shkojmë tek lista  e këngës që dua të përdorim si zile për thirrjet në iPhone.

2- Me “maus” seleksionojmë këngë që duam ta përdorim si zile për iPhone.

3- Me butonin e djathtë të mause-it, pasi kemi klikuar mbi këngën që na intereson, zgjedhim mundësinë “Information”.

4- Nga menuja që aktiviziohet zgjedhim mudesinë “Option”

5- Te butoni Start, pasi kemi hapur mundësinë “Option”, zgjedhim sekondën e fillimit, që i përket këngës qe dua të përdorim si zile lajmërimi si dhe mudësinë. Më pas, tek fusha “End”, duhet të fiksojmë sekondën që duam të ndërpresim muzikën.

6- Një herë që vendosëm ekstremet e këngë, dmth sa duhet të zgjate zilja. Këshillohet që zilja të mos zgjasë  më shumë 40sekonda.

7- Një herë që ndoqëm hapat e mësiper, klikojmë prap me butoni e djathtë të mausit mbi këngën që ndodhet tek lista e muzikës së  iTunes. Nga aty zgjedhim mundësinë “Convert to AAC”

8-Në këtë pikë do të krijohet një këngë e re, që zgjat aq minuta specifikuam tek hapi “5”.

9- Spostojmë në Desktop këngën me formatin AAC

10- Rivendosim formati e këngës që nxorrëm në Desktop nga m4a në m4r


11- Në qoftë se po përdorni sistemi operativ Ëindoës, dhe nuk ju jepet mundësia për të ndryshuar formatin e një file cfarëdo që ndodhet në PC, mjafton të hapim një “kartelë” cilën do.

Më pas mjafton të shkojmë “Settings -> Option -> Folder dhe më pas klikojmë tek “View”.

Kur klikojmë tek mundësia “View” gjejmë një opsion, i cili është: “hide extention for knoën type file”. Tek kutia ku ky opsion është aktiv, e ç’aktivizojmë duke klikuar mbi kutinë.

Në këtë mënyre do të zhduket grepi i kontrollit.

Më pas klikojmë “Apply Settings” dhe i japim një emër file-it qe donim të modifikonim tek hapi 10.

12- Një herë që ndryshojmë formatin e këngës nga, M4A në M4R, klikojmë 2 herë mbi këtë file, dhe automatikisht iTunes do e njohi si formatin e zileve të thirrjeve dhe do e fusi automatikisht tek lista e zileve që  zgjidhni për zile njoftuese e telefonatave.

13- Një herë që çdo hap u krye me sukses, lidhim iPhone me iTunes dhe sinkronizojmë.

14- Po të shkojmë tek menuja ku ndodhet muzika që përdoret si zile.

Qysh me kriju restore në iPhone?