Qysh me kriju qorape të ngrohta?

Më poshtë  mund të mësoni se si të bëni qorape të ngrohta prej trikove të vjetra.

qorape

1.Gjërat që ju nevojiten janët: trikoja e vjeter, gërshërë, gjilpëra dhe peri për të qepur.

qorape-1

2. Me ndihmën e letrës bëni matjen e shputës tuaj dhe pastaj prejeni pjesën e fundit të trikos, aty ku dhe është më e trashë trikoja, sepse do jetë kjo pjesa e poshtme e qorapeve dhe duhet të jetë me e qendrushme.

qorape-2

3. Fusni këmbën tuaj në mëngën e trikos dhe zgjidhni për gjatësine e qorapeve, pastaj prejeni me gërshërë.

Perseriteni edhe me mëngën tjetër.

qorape-3

4. Filloni që më gjilpëra të takoni të dy pjesët që keni prerë.

Të poshtmen-shputen dhe mëngën-pjesën e siperme të qorapes.

qorape-4

5. Pas përgatitjes më ndihmën e gjilpërave, mund të fillni me qepje ku mund të përdorni çfarëdo peri por preferohet ai që është më i rashë.

     qorape-5

 

Qysh me i tha petalet e trëndafilave?

Qysh me përgaditë lule dekoruese për pije?