Qysh me e ruajtë freskinë e bananeve?

Sa më shumë që të qëndrojnë, shansi më i madh është që bananet të marrin ngjyrë të errët dhe të bëhen shumë të buta.

Natyrisht, kjo nuk do të thotë se janë të prishura, por shumica nesh i do më shumë kur janë më të forta dhe të freskëta.

Si t’i mbajmë të freskëta?

Ekziston një truk i thjeshtë.

Tashmë e dini që bananet nuk do të duhej t’i mbani në frigorifer.

Ajri i ftohtë do t’i bëjë që kjo perime të marrin ngjyrë të errët, andaj mënyra më e mirë është t’i mbani sa më larg frigoriferit.

Bëni këto veprime: rrënjën e bananes mbështilleni me folie najloni.

Në këtë mënyrë rrënja nuk do të marrë ngjyrë të errët, andaj më gjatë do të ruajë freskinë dhe nuk do të bëhet tepër e butë.

Qysh me i ditё pёrfitimet nga llaku i flokёve?

Qysh me përgaditë kremë me aloe vera?