Qysh me i ditë ushqimet që mbajnë lëkurën e pastër gjatë ftohtit?

Në dimër, është shumë e lehtë që lëkura të thahet, të ashpërsohet dhe të humbasi shkëlqimin.

Ajo ç’ka hamë është thelbësore për shëndetin e lëkurës. 

1.Ushqimet si; karkaleca deti, krapi, mishi i kuq, janë të pasur me zink.

Zinku është fantastik për zbutjen e lëkurës por ka edhe aftësi riparuese.

Gjithastu ndihmon në pakësimin e yndyrës dhe akneve dhe ndihmon në shërim të shpejtë të plagëve të lëkurës.

2.Veza dhe hurdhëra janë të pasura me sulfur, i cili është shumë i dobishëm për të riparuar kapilarët e dëmtuar dhe për ta mbajtur lëkurën të butë.

Konsumimi i të verdhës së vezës është i rëndësishëm dhe i domosdoshëm, pasi ajo përmban biotin e cila stimulon prodhimin e acideve të ngopura.

3.Peshku si salmon, ton dhe troftë janë të pasur me Omega-3.

Këto janë vërtetë një ‘ndihmë e shpejtë’ për lëkurën e thatë dhe të ashpër.

Ato e mbajnë të butë dhe nidhmojnë që rudhat të duken më të zbehta dhe më të pakta.

 

Qysh me përgaditë maskë kundër lodhjes?

Qysh me i ditë arsyet pse flokët nuk zgjaten?