Qysh me ditë sa të shëndetshëm i kemi flokët?

Ky truk do t’ju mësojë për 10 sekonda gjëndjen e flokëve tuaj.

Do t’ju duhet vetëm një gotë e mbushur m ujë dhe një fije floku.

Pasi të jeni larë këpusni një fije floku të pastër dhe vendoseni në një gotë të mbushur me ujë.
Nëse fija do të pluskojë dhe do të qëndrojë mbi ujë, kjo do të thotë që flokët tuaj janë në gjenjde të mirë.

Nëse fija e flokut do të zhytet kjo ndodh për shkak të strukturës sfungjerore të fijes së flokut.
Arsyeja përse fija zhytet është për shkak se uji është në gjendje të depërtojë në shtresat e flokut duke bërë që flokët tuaj të përdridhen, mos të krihen lehtë dhe në rast se i keni të lyera, boja të dalë më shpejt se zakonisht.

shendeti-flokeve-1

Qysh me përgaditë maskë kundër lodhjes?

Qysh me i ditë arsyet pse flokët nuk zgjaten?