Qysh me ditë qka tregojnë rrathët e syve?

1.Rrathët e zinj poshtë syve për shumicën prej nesh janë shprehi e lodhjes, apo një nate pa gjumë.

Pavarësisht se sa gjumë flini, apo çfarë kremërash përdorni, ka edhe një tjetër shpjegim për rrathët e syve.

2.Mund të shkaktohen nga alergjia.
Rathët poshtë syve mund të kenë si shkak alergjinë, por sipas specialistëve edhe kjo varet nga lëkura.

Ajo pjesë është më e hollë se kudo tjetër, nuk ka shumë yndyre apo hapësirë për të mbuluar enët e gjakut, të cilat zgjerohen për shkak të alergjive.

“Reaksionet alergjike mund të dobësojnë sistemin tuaj imunitar dhe të lëshojnë histaminë, e cila zgjeron venat e gjakut”, thotë një ekspert.

 

3.Bllokimi i hundëve.
Një shkaktar i zakonshëm i rrathëve të syve është edhe bllokimi i hundëve.

Kur hundët tuaja janë të zënë, venat zvogëlohen shumë tek sytë dhe bëhen më të errët.

Në këtë rast këshillohet përdorimi i ujit fiziologjik.

rrathet-e-syve-1

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?