Qysh me i ditë përfitimet shëndetësore nga patatet?

1.Patatet janë të pasura me vitaminë B6, i cili luan rol të rëndësishëm në shëndetin kardiovaskular, imunitet si dhe në sistemin nervor.

2.Gjithashtu, patatet janë të pasura me fibra.

Një patate përmban rreth 7 gram fibra, duke nxitur tretjen më të shpejtë të ushqimit.

3.Konsumimi i patates ul rrezikun nga sulmi në zemër dhe kolesteroli.

4.Falë përmbajtjes së manganit, patatet janë ushqim kyq në ndërtimin e eshtrave.

5.Në një patate gjenden rreth 20 mg vitaminë C, e që është gjysma e nevojës ditore të konsumimit.

patate

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?