Qysh me i ditë përfitimet shëndetësore nga bajamet?

1.Bajamet ofrojnë një sasi të madhe të vlerave ushqimore që nevojiten përgjatë ditës, edhe pse kanë sasi të lartë të yndyrës.

Për 30 gram bajame këto janë vlerat ushqimore:

  • Fibra: 3.5 gram
  • Proteina: 6 gram
  • Yndyre: 14 gram
  • Vitaminë E: 37%
  • Magnezium 20%

Përmban gjithashtu sasi të vogël të bakrit, vitaminës B2 dhe fosforit.

Në këtë sasi 30 gramëshe të bajameve gjinden 161 kalori.

bajame 1

2.Bajamet janë burim i shkëlqyeshëm i antioksiduesve.

Antioksiduesit ndihmojnë për mbrojtje ndaj stresit oksidativ, i cili dëmton molekulat në qeliza dhe kontribon në plakje të hershme.

bajame 2

3.Bajamet  janë burimi më i mirë i vitaminës E, duke ndihmuar të ndërtojë membranat qelizore në trup, të cilat mbrojnë trupin nga dëmtimet e ndryshme.

4.Bajamet gjithashtu mund të ndihmojnë  në mbajtjen në kontroll të nivelit të sheqerit në gjak.

bajame 3

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?