Qysh me i ditë përfitimet që i kemi nga farat e lirit?

1.Fara e lirit është e pasur me acide yndyrore omega-3, të tilla si acidi linoleik, acidi alfa-linoleik dhe acideve arakidonike.

Studimet tregojnë se kjo ndikon në parandalimin e sëmundjeve koronare si dhe goditjeve.

2.Fara e lirit është një burim i shkëlqyer i vitaminës E, veçanërisht e pasur me gamma-tochoferol, përmban rreth 20 gr të vlerave në 100 gr. 

  1. Fara e lirit është shumë e pasur me vlera ushqyese kalorike. 100 gr fara mbajnë 534 kalori ose 27% e nivelit të përditshëm të nevojshëm.
  2. Fara e lirit apo vaji i saj ka një aromë me shumë shije e cila mund të përdoret në gatim, ilaçe tradicionale si dhe në përdorime farmaceutike.
  3. Fara e lirit është në dispozicion nëpër markete gjatë tërë vitit.

Mund të vijë në forma të ndryshme si fara të thata, të pjekura etj.

Ekzistojnë dy lloje të farave: ato me ngjyrë të verdhë në të artë si dhe me ngjyrë të kaftë. Këto vijnë në pako hermetike.

farat-e-lirit

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?