Qysh me i ditë përfitimet nga vitamina E?

Vitamina E i takon grupit të vitaminave që treten në yndyra që do të thotë që vihet në lidhje dhe riciklohet me yndyrën e trupit.

Në rend të parë Vitamina E ndihmon mirë lëkurën, flokët dhe lëkuren mukozale.

Por, merr pjesë edhe në ndërtimin e muskulaturës, indeve lidhore dhe enëve të gjakut.

Trupi ka nevojë për vitaminen E që të mund të krijohet sistemi imun stabil.

Ndihmon muret e qelizave nga lidhjet agresive me komponimet e oksigjenit, në atë formë që kap radikalet e lira dhe i bën të padëmshme.

Furnizuesit e mirë të vitaminës E

Produktet bimore që janë të pasura me yndyrë natyrale janë zakonisht furnizuesit më të mire të vitaminës E.

Veçanërisht të pasura janë vaji nga embrioni i grurit, vaj shafrani, vaji i lulediellit, bajamet, arrat dhe në drithëra por më pak të pasura me vitaminë E.

Efektet e mungesës se vitaminës E

Në mungesë të saj, simptomat e para janë lëkura e thatë dhe e rrudhur, në të njëjtën kohë jeni të lodhur dhe shumë të ndjeshëm.

Metabolizmi i muskujve nuk funksionon plotësisht dhe zvogëlohet numri i formimit të qelizave të kuqe të gjakut.

 

Qysh me i ditë shenjat paralajmëruese të atakut kardiak?

Qysh me luftu alergjinë në mënyrë natyrale?