Qysh me ditë lidhjen mes metabolizmit dhe flokëve?

Studime të ndryshme kanë treguar gjate viteve, se lidhja midis metabolizmit dhe flokëve është e ngushtë.

Skalpi i kokës përbëhet nga 95% proteina, fillimisht keratina, që e bën të mundur formimin e rrënjës së flokut.

Ky proces është i lidhur jo vetëm me metabolizmin, por edhe me hormonet, vitamina dhe faktor gjenetik.

Një ushqim i mirë dhe i shëndetshëm, i varfër me yndyrna, mban shëndetin e flokëve.

Ndërsa përgjegjës për dëmtimin e tyre dhe të bukurisë së flokëve, janë tymi, stresi, mos mbajtja e mirë e tyre, konsumi i alkoolit etj.

Për të parandaluar rënien e tyre, mund të konsumoni të verdhën e vezës, vitamina E.

 

Qysh me përgaditë maskë kundër lodhjes?

Qysh me i ditë arsyet pse flokët nuk zgjaten?