Qysh me i dallu takat e larta e të rehatshme?

Dallimi nëse takat e larta janë të rehatshme ka të bëjë me distancën nga shputa deri te thembra.

Sa më e gjatë distanca (idealja: 3cm ose më shumë) aq më të rehatshme këpucët do të jenë.

Kjo është për shkak se kjo distancë dikton fushën e këpucëve.

Sa më e shkurtër të jetë distanca (2.5 cm ose më pak), aq më e lartë është fusha dhe më shumë peshë bartet apo transferohet në gishtat e këmbëve.

Pra, kur të blini këpucë të reja në dyqan, pyetni shitësen për ndonjë matëse që të matni realisht këtë distancë.

Do të keni një pasqyrë të saktë se a janë me të vërtetë të rehatshme apo jo.

taka